راهنمای نویسندگان

راهنمای ارسال مقاله

  سامانه یکپارچه نشریات علمی "سیناوب" تحت وب بوده و پژوهشگران می‌توانند مقالات خود را  به صورت آنلاین ارسال کنند. تمامی اطلاعات مربوط به نشریه شامل متن کامل مقالات، اطلاعات مربوط به مدیر مسئول، سردبیر و اعضای هیأت تحریریه و همچنین راهنمای نویسندگان از طریق این سیستم قابل دسترسی است.

ورود به سیستم

برای ورود به سیستم تکمیل فرم ثبت نام  الزامی است.

برای ثبت نام در سیستم  مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

ابتدا روی لینک مجله مورد نظر کلیک کنید. سایت مجلات به دو زبان فارسی و انگلیسی طراحی شده است. پس از انتخاب زبان مجله(ترجیحاً زبان فارسی)، روی گزینه ثبت‌نام کلیک و فرم مربوطه را به دقت تکمیل کنید. تکمیل مواردی که با ستاره مشخص شده، الزامی است. اطلاعات کامل خود را ترجیحاً به زبان فارسی وارد کنید.

آدرس ایمیل خود را به دقت وارد کنید . از این پس از طریق همین آدرس با شما تماس گرفته خواهد شد. پس از تکمیل و ارسال فرم ثبت نام، نام کاربری و کلمه عبور به آدرس ایمیل شما ارسال می‌شود.  در صورت عدم ارسال ،به ایمیل agric_research@yahoo.com ایمیل بزنید و نام کاربری و کلمه عبور خود را از مدیر داخلی نشریه بگیرید.برای ادامه کار، با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور وارد سیستم شوید. پس از ورود به سیستم، کلمه عبور را تغییر دهید. یادآور می‌شود امکان تغییر نام کاربری وجود ندارد.

در صورت فراموشی کلمه عبور، آدرس ایمیل خود را در بخش مربوطه وارد کنید. کلمه عبور جدید به آدرس شما ارسال می‌شود. توصیه می‌شود پس از وارد شدن به سیستم، کلمه عبور خود را تغییر دهید.

نام کاربری و کلمه عبور خود را در اختیار دیگران قرار ندهید. مسئولیت ورود درست اطلاعات بر عهده شماست. برای تغییر مشخصات و یا آدرس خود روی لینک مشاهده اطلاعات شخصی کلیک کنید.

صفحه اختصاصی نویسنده

سیستم نشریات علمی دانشگاه برای استفاده نویسندگان دارای امکانات و قابلیتهای زیر است:

ارسال مقالات جدید: در این بخش امکان ارسال مقاله جدید و تکمیل اطلاعات مقالات ارسال شده وجود دارد. برای ارسال مقاله جدید تکمیل فرم ثبت‌نام و همچنین تکمیل اطلاعات فرم ارسال مقاله، الزامی است. چگونگی ثبت نام در سیستم و ارسال مقاله در ادامه آمده است.

مقالات نیازمند بازنگری: در این بخش مقالاتی که مورد پذیرش قرار گرفته است و نیازمند بازنگری یا در حال بازنگری است نمایش داده می‎‌شود. در این بخش همچنین فهرست مقالاتی که به هر دلیل در بازه زمانی یک ماهه بازنگری نشده و از سیستم حذف شده است نمایش داده می‌شود. مشاهده آخرین وضعیت مقالاتی که به وسیله هیأت تحریریه پذیرفته شده و نیازمند بازنگری و انجام اصلاحات است در این قسمت امکان‌پذیر می‌باشد. لازم به ذکر است مقالاتی که به هر دلیل در موعد مقرر بازنگری نشوند از سیستم حذف می‌شوند و در صورت تمایل این امکان وجود دارد تا مچدداً برای مجله ارسال شود.

مقالات تکمیل شده: در این بخش مقالات آماده انتشار و همچنین مقالاتی که بررسی آن با درخواست نویسنده لغو شده و همچنین مقالاتی که از طریق فراخوان ارسال شده است نمایش داده می‌شود.

پس از ورود به سیستم برای دسترسی به امکانات آن روی لینک مربوط به صفحه شخصی، کلیک کنید.

ارسال مقاله جدید

برای ارسال مقاله جدید، تکمیل  اطلاعات زیر الزامی است:

-         انتخاب نوع مقاله: (مقاله مستقل، طرح پژوهشی، مقاله مروری و ...)

-         وارد کردن عنوان: عنوان کوتاه نیز باید در قسمت مربوطه وارد شود.

-       اضافه کردن اطلاعات نویسنده (نویسندگان):  در صورتی که مقاله بیش از یک نویسنده دارد، اطلاعات کامل نویسنده را در بخش مربوطه وارد کنید. در صورتی که یکی از این نویسندگان به عنوان نویسنده عهده‌دار مقاله مشخص شود، ثبت نام ایشان در سیستم ضروری است. تمامی مکاتبات دفتر مجله با نویسنده عهده‌دار مقاله خواهد بود.

-         وارد کردن چکیده مقاله: (چکیده مقاله 250 کلمه باشد.)

-         افزودن کلمات کلیدی: (کلمات کلید باید حداکثر 5 کلید واژه باشد.)

-        انتخاب موضوع: در صورتی که مقاله شما مربوط به یکی از موضوعاتی باشد که در بخش انتخاب موضوع وجود دارد، موضوع مربوطه را انتخاب کنید.

-        توضیحات اضافی: در ابن بخش چنانچه توضیح خاصی در ارتباط با مقاله ضروری است بریا هیأـ تحریریه ارسال کنید.

-         پذیرش شرایط و ضوابط مجله: برای ادامه کار در صورتی که شرایط و ضوابط مجله را در ارتباط با اصیل بودن کار تحقیقی و عدم ارسال آن برای سایر نشریات قبول دارید در بخش مربوطه علامت بزنید.

-           اضافه کردن فایلها: برای ثبت مقاله در سیستم نشریات علمی، ارسال سه فایل زیر الزامی است:

-          فایل نامه به سردبیر :مبنی بر درخواست بررسی مقاله

-          فایل مشخصات نویسندگان:این فایل باید شامل نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی،آدرس و شماره تماس نویسندگان باشد.

-          فایل اصلی مقاله: این فایل باید بدون مشخصات نویسنده باشد و بیش از 2 مگابایت نیز نباشد.

-          جداول، نمودارها و تصاویر را به صورت جداگانه نیز  ارسال کنید.

-          در صورت نیاز سایر اطلاعات مربوط به مستندات مقاله را نیز وارد کنید.

-        تکمیل ارسال مقاله: پس از تکمیل تمامی اطلاعات و ارسال فایلها برای ادامه کار روی لینک تکمیل ارسال مقاله کلیلک کنید. 

-           لازم به ذکر است که تا مرحله تکمیل کامل  اطلاعات و ارسال مقاله، امکان ویرایش اطلاعات وجود دارد.

-        مشاهده آخرین وضعیت مقاله: برای مشاهده آخرین وضعیت مقاله روی صفحه شخصی نویسنده کلیلک کنید.

در صورتی که مقاله شما به صورت کامل ارسال شده باشد در بخش "مقالات ارسال شده / نهایی" دیده می‌شود. در صورتی که مقاله شما مورد پذیرش قرار گرفته و نیازمند بازنگری باشد در بخش قابل بازنگری مشاهده می‌شود. مقالات در حال بازنگری نیز در همین قسمت قابل مشاهده است.

 

راهنمای تهیه و تنظیم مقالهجهت مجله فن آوری زیستی در کشاورزی

 مجله  فن آوری زیستی در کشاورزی مقالات تحقیقی تنظیم شده به صورت مقاله کامل، مقاله کوتاه و گزارش های کوتاه علمی و نیز مقالات مروری تهیه شده در تمامی زمینه های زیست فن آوری در تحقیقات کشاورزی و علوم وابسته مانند نشانگرهای مولکولی، کشت بافت و سلول، مهندسی ژنتیک، ژنومیکس، پروتومیکس و موضوعات مشابه را  جهت بررسی و چاپ می پذیرد. راهنمای تهیه مقاله برای ارائه به مجله در قسمت ذیل آمده است. لطفا از ارسال مقاله قبل از تطبیق آن با راهنمای تهیه مقاله اکیدا خودداری نمایید.  این راهنمای نگارش در سایت دانشگاه بوعلی سینا (www.basu.ac.ir)، لینک مجلات علمی و پژوهشی دانشگاه،نشریه فن آوری زیستی در کشاورزی در دسترس است.

 1- مقاله هایی که برای چاپ در مجله فن آوری زیستی در کشاورزی ارسال می­گردد.  باید نتیجه تحقیقات در زمینه زیست
فن آوری در تحقیقات کشاورزی و یا علوم وابسته به آن بوده و قبلا چاپ نشده باشند. مقالات مذکور همچنین نباید همزمان جهت چاپ به مجلات دیگر ارسال گردیده باشد. 

 2- ارسال الکترونیکی مقاله باعث تسهیل در ارائه مقاله، سرعت بخشیدن به مراحل داوری و بررسی و امکان پیگیری (Tracking)  آن می شود. ارائه مقاله باید به طریق الکترونیکی و در قالب  فایل word و pdf   صورت گیرد شکل ها می توانند در محیط الکترونیکی word قرار داده شده  و یا به طور جداگانه بصورت  یکی از فرمت های :  .(eps) EPS، (.tif) TIFF، (.jpg) JPEG، (gif) GIF  ارائه شود.

 3- مقاله باید دارای متن کامل فارسی و چکیده انگلیسی باشد.

 4- تمامی صفحات مقاله باید به صورت double-spaced در اندازه A4 و با حاشیه 3 سانتی متر از چهار طرف ارائه گردد. صفحه اول یا صفحه عنوان فقط به عنوان و مشخصات مقاله اختصاص دارد و از بالا به پایین شامل قسمت های زیر است: 

عنوان کامل مقاله به فارسی

عنوان کامل مقاله به انگلیسی

اسامی کامل و مرتبه علمی [مربی، استادیار، دانشیار و استاد (آموزشی و یا پژوهشی) ] نویسندگان به ترتیب

آدرس کامل نویسندگان به ترتیب

محل انجام تحقیق و در صورت استخراج مقاله از پایان نامه، نام استاد و یا  اساتید راهنما ذکر شود

نام و نام خانوادگی مسئول مکاتبه مقاله

شماره تلفن (محل کار و همراه )، دورنگار و پست الکترونیکی مسئول مکاتبه

 5- متن مقاله باید با برنامه Word، عنوان مقاله با قلم نازنین سیاه و اندازه قلم 16 (در متن انگلیسی Times، Bold، Pt.13)، اسم (اسامی) نویسنده یا نویسندگان با قلم نازنین سیاه و اندازه قلم 12 (در متن انگلیسی Times، Bold، Pt.10)، محل تحقیق و متن مقاله با قلم نازنین معمولی و اندازه قلم 12 ( در متن انگلیسی Times، Pt. 10 ) و حاشیه 3 سانتی متر از چهار طرف تهیه شده و تمامی صفحات مقاله پشت سر هم شماره گذاری گردد.

 6- عنوان مقاله باید کوتاه و رسا باشد و در بالا و وسط صفحه اول مقاله نوشته شود. ترجمه انگلیسی آن نیز باید  زیر عنوان فارسی نوشته شود.

 7- چنانچه مقاله خلاصه و یا قسمتی از پایان نامه کارشناسی ارشد و یا رساله دکتری باشد، لازم است موضوع در پاورقی صفحه اول متن فارسی با قید نام دانشگاه مربوطه منعکس گردد.

 8- در پاورقی صفحات اول متون فارسی و انگلیسی،  نام و نام خانوادگی نویسنده (نویسندگان) و نام موسسه محل تحقیق باید به ترتیب نوشته و شماره دهی شود و  مسئول مکاتبه و نشانی الکترونیکی وی مشخص گردد. چنانچه مقاله بیش از یک نفر نویسنده داشته باشد، باید نام مسئول مکاتبه ( Corresponding author) با گذاشتن ستاره ای روی آن مشخص  گردد.

 9- چکیده مقاله باید شامل مطالب مهم یافته های تحقیق باشد و حتی الامکان از 150 کلمه تجاوز نکند. ضروری است نویسنده (نویسندگان) در پایان چکیده فارسی و انگلیسی، حداکثر پنج  واژه کلیدی (Key words) را درج نمایند و صرفا از واژه هایی استفاده کنند که در عنوان از آنها استفاده نشده باشد.

 10- متن مقاله با زیر عنوان های درجه یک شامل مقدمه (بررسی منابع)، مواد و روش ها، نتایج، بحث و منابع تنظیم شود. نتایج و بحث می توانند در هم ادغام شوند. در صورتی که لازم باشد از شخص یا سازمانی تشکر شود، متن آن با زیر عنوان درجه یک سپاسگزاری بعد از بحث (نتایج و بحث) آورده می شود.

 11- زیر عنوان های درجه یک و درجه دو در سطر جداگانه قرار می گیرند، در حالی که زیر عنوان های درجه سه در سطر جداگانه قرار نگرفته و مطلب با دو نقطه از آن جدا می شود.

 12- برای اوزان و مقادیر از سیستم متریک استفاده شود. ارقام و اعداد مربوط به اوزان و مقادیر در صورتی که درآغاز جمله بیایند باید با حروف نوشته شوند. ارقام یک رقمی در هر حال باید با حروف نوشته شود.

 13- در عنوان مقاله وچکیده به استثنای مقیاس های استاندارد نباید از کلمات اختصاری استفاده کرد. لطفا برای نوشتن اختصارات از 

  (.3rd ed و CBE Style Manual (American Institute of Biological Science بهره گیری نمایید.

 14- اسامی علمی باید با حروف ایتالیک نوشته شوند. اسامی علمی در عنوان و چکیده بدون نام مصنف ولی در متن مقاله، آنجا که برای اولین بار می آید با مصنف نوشته می شود. نام علمی در صورت تکرار بدون مصنف و نام جنس با حرف اول آن (حرف بزرگ) و یک نقطه نوشته می شود. بدیهی است نام مصنف طبق قواعد مربوط خلاصه نوشته می شود.

 15- استفاده از جدول وقتی مجاز است که نتوان اطلاعات به دست  آمده (نتیجه) را به راحتی در متن آورد. عنوان جدول باید گویا باشد به نحوی که نیاز نباشد به متن مراجعه شود. اعداد جدول حتی الامکان بدون اعشار و در صورت لزوم تا دو رقم اعشار داشته باشد. اختصارات و علائم متن جدول را می توان با زیر نویس روشن کرد. در جدول فقط از خطوط افقی استفاده شود. عنوان بالای جدول با دو خط نزدیک به هم به فاصله تقریبی یک میلی متر از بقیه قسمتهای جدول جدا گردد. اعداد و ارقام و مطالب جدول نباید در متن مقاله تکرار شده باشد. ابعاد جداول باید طوری تنظیم شوند که در یک صفحه مجله (طولی یا عرضی) جا بگیرد. جداول باید در صفحات جداگانه در انتهای متن مقاله آورده شود. عنوان جدول و شکل باید در بالای جداول و اشکال به دو زبان فارسی و انگلیسی آورده شود. عنوان جدول و شکل باید کامل و گویا و بیانگر مناسبی (self-explanatory) از آن باشد . اسامی علمی در عنوان جدول و شکل به صورت کامل ارائه شود.

 16- تصاویر باید اصلی (Original)، واضح و سیاه وسفید باشند. در صورت ضرورت و در موارد خاص استفاده از عکس های رنگی نیز امکان پذیر خواهد بود. ترسیم ها باید اصلی بوده و روی کاغذ با مرکب چین کشیده شوند. نگاره های رسم شده با کامپیوتر باید دارای خطوط پیوسته و پر رنگ باشند. نام نویسنده و شماره عکس یا نگاره باید با مداد نرم در پشت آن نوشته شود. شرح عکس ها در صفحه جداگانه تایپ شود.

 17- ترجمه انگلیسی عنوان و زیر عنوان های جداول  و شرح شکل ها و نگاره ها باید  در زیر نوشته فارسی آنها درج شود، به طوری که  اطلاعات جداول و شکل ها قابل استفاده خوانندگان انگلیسی زبان نیز باشد.

 18- در متن فارسی هنگام ارجاع مطلبی، نام نگارنده خارج از پرانتز قرار می­گیرد. اگر چه در قسمت منابع تمامی منابع فارسی با حروف انگلیسی درج می شوند، مانند: در این مورد ظفری (1388) نوشته است........ در مورد منابع غیر فارسی، برای بار اول نام نگارنده با حروف فارسی شکسته همراه با حروف انگلیسی داخل پرانتز درج شود. مثال: مولیس (Mulis 1993 ) معتقد است. . . . . . و برای دفعات بعدی فقط با حروف فارسی شکسته  درج شود. مثال: نظریه مولیس (1993)  نیز این نتیجه را تایید می کند. چنانچه منابعی که در متن مقاله به آنها اشاره می شود دو نگارنده داشته باشند، اسامی هر دو نگارنده ذکر می شود (در منابع غیر فارسی بین دو اسم & گذاشته می شود. مانند Wu & Lee 2000) و چنانچه بیش از دو نگارنده داشته باشند فقط نام نگارنده اول و در ادامه با ذکر عبارت "و همکاران برای نگارندگان فارسی  (.et al)  برای نگارندگان انگلیسی درج شود ولی در فهرست منابع مورد استفاده نام کلیه نگارندگان منظور می گردد.

 19- در متن انگلیسی مقاله، عنوان مقاله و اسم (اسامی) نویسنده (نویسندگان ) همیشه با حروف بزرگ تایپ می­شوند.

 20- در قسمت منابع علمی (References)، فقط کتب و مقاله هایی که مورد استفاده نویسنده (نویسندگان) قرار گرفته ذکر می­گردد. منابع بر حسب حروف الفبای نام خانوادگی مولفان تنظیم شده و در آخر متن انگلیسی می آید. حرف اول نام مولف نام مولف (مولفان) با حروف بزرگ انگلیسی نوشته شود. هر منبع علمی باید شامل نام خانوادگی و حرف اول نام کوچک نویسنده (نویسندگان)، سال انتشار، عنوان مقاله (یا کتاب)، نام مجله (یا ناشر)، شماره جلد و صفحات مقاله (یا تمام صفحات کتاب) طبق نمونه های زیر با شد:

1-20- مثال در مورد مقاله های مندرج در مجله ها:

Johnson, H. W., Robinson, H. F. and Comstock, R. E. 1955. Estimates  of genetic and environmental variability in soybeans. Agronomy Journal, 47:314-318.

2-20- مثال در مورد کتاب تالیف شده:

Hartl, D. L. and Clark, A. G. 2007. Principles of population Genetics. Sinauer Associates, 565 pp.

3-20- مثال در مورد نوشته های نویسندگان مختلف جمع آوری شده در یک کتاب که توسط یک یا چند نفر ویرایش شده:

Brown, A. H. D., Burdon, J. J. and Jarosz, A. M. 1989. Isozyme analysis of  plant mating systems. In Soltis, G. E. and Soltis, P. S. ( eds). Isozyme in Plant Biology, pp.73-105

4-20- مثال در مورد گزارش­هایی که به صورت  چکیده (Abstract)  یا مقاله کامل در مجموعه مقالات کنگره ها و سمینارها به چاپ رسیده باشد:

Bousquet, J., Strasuss, Sh. H., Doerksen, A. H. and Price, R. A. 1992. Extensive variation in evolutionary rate of rbcL gene sequences among seed plant. Procceding of National Academy of Sciences USA, 89:7844-7848.

5-20- گزارش های داخلی موسسات، گزارش های  چاپ نشده و گزارش های سالانه قابل ذکر در فهرست منابع مورد استفاده نمی باشند. به مکاتبات شخصی فقط در متن مقاله می توان اشاره کرد (در این صورت فتوکپی مکاتبات باید پیوست مقاله شود).

 21- در مورد نام نشریات که یک کلمه ای است، تمام حروف آن در منابع علمی نوشته شود  اگر نام نشریات بیش از یک کلمه باشد (مانند Journal of Biotechnology) باید تمامی کلمات به طور کامل نوشته شود.

در صورت وجود هر گونه سوال می توانید مستقیما با دفتر مجله با آدرس زیر تماس حاصل فرمایید:

 

همدان، خیابان چهار باغ شهید مصطفی احمدی روشن، دانشگاه بوعلی سینا، سازمان مرکزی، معانت پژوهشی دانشگاه، دفتر مجلات علمی-پژوهشی دانشکده کشاورزی

کد پستی : 6517838695

پست الکترونیکی:   Agribio@basu.ac.ir و Agric_research@yahoo.com