TY - JOUR ID - 1787 TI - مهار آلفا- آمیلاز گوارشی سن‌معمولی‌گندم Eurygaster integriceps توسط بازدارنده‌های آنزیمی رقم‌های گندم اروند، بهرنگ و هیرمند JO - دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی) JA - AB LA - fa SN - 2476-6313 AU - عبدالاحدی, فاطمه AU - کزازی, مجید AU - نجفی میرک, توحید AD - دانشجوی کارشناسی ارشد حشره‌شناسی، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان AD - استادیار حشره‌شناسی، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان AD - استادیار مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر استان البرز، کرج Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 7 IS - 1 SP - 35 EP - 43 KW - سن‌معمولی‌گندم KW - آلفا- آمیلاز KW - مهارکنندگی KW - عصاره پروتئینی DO - 10.22084/ab.2016.1787 N2 - سن­ معمولی­ گندم مهم­ترین حشره آفت گندم و جو در ایران و بسیاری از کشورهاست. پروتئین­های گیاهی مهارکننده آلفا- آمیلاز پتانسیل کاربرد بالایی در زمینه مهندسی ژنتیک و در مبحث مقاومت گیاهان در مقابل آفات دارا می­باشند. در این تحقیق اثرات مهارکنندگی عصاره پروتئینی جدا شده از سه رقم گندم (رقم اروند و هیرمند از گندم نان) و (رقم بهرنگ از گندم دوروم) بر آلفا- آمیلاز گوارشی سن معمولی­ گندم مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور سن ­های بالغ تشریح شده و پس از جداسازی دستگاه گوارش، عصاره پروتئینی استخراج شد. پروتئین ­های بازدارنده سه رقم گندم هم استخراج شدند. بررسی تأثیر عصاره پروتئینی روی فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز به دو روش سنجش آنزیمی و سنجش در ژل زایموگرام انجام شد. درصد مهارکنندگی آمیلازی برای رقم‌های هیرمند، بهرنگ و اروند به­ترتیب، 05/1± 30، 22/2± 55 و 5/1± 58 درصد به ­دست آمد. زیموگرام آنزیم آلفا- آمیلاز در حضور پروتئین­های بازدارنده استخراج شده نشان داد که، باند­های فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز در حضور پروتئین بازدارنده نسبت به شاهد (عدم حضور پروتئین بازدارنده) در رقم اروند و بهرنگ نسبت به رقم هیرمند فعالیت کمتری دارد که موید فعالیت مهارکنندگی بالا در رقم اروند و بهرنگ می­باشد. همچنین فعالیت ویژه آنزیم آلفا- آمیلاز گوارشی protein U/mg 2/85 به­ دست آمد. UR - https://ab.basu.ac.ir/article_1787.html L1 - https://ab.basu.ac.ir/article_1787_3750f92cee107784837a1cec420a2138.pdf ER -