ارزیابی اثر عصاره آلیسین سیر بر جمعیت باکتری‌های غالب همزیست سیستم گوارش لارو شب‌‌پره هندی و پروانه مدیترانه‌‌ای آرد

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان، ایران

2 دانشیار، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان، ایران

3 استاد، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان، ایران

چکیده

سیر به ‌واسطه فعالیت ضدمیکروبی پتانسیل بالایی در کنترل باکتری‌های هم‌ساز دستگاه گوارش حشرات آفت دارد. توسعه کاربرد این ترکیبات می‌تواند در مدیریت آفات گیاهی مؤثر باشد. در این پژوهش اثر عصاره آلیسین سیر روی کاهش جمعیت باکتری‌های هم‌ساز دستگاه گوارش شب‌پره هندی و پروانه مدیترانه‌ای آرد موردبررسی قرار گرفت. ابتدا دو آفت مزبور به تعداد کافی پرورش داده شدند. برای جداسازی باکتری‌های دستگاه گوارش از لاروها استفاده شد. باکتری‌ها بر پایه ویژگی‌های فنوتیپی و مقایسه الگوی الکتروفورز پروتئین جداسازی و گروه‌بندی شدند. لاروها به‌مدت سه روز با خوراک حاوی تتراسایکلین تغذیه شدند تا باکتری‌های دستگاه گوارش آن‌ها به کم‌ترین سطح ممکن برسد و سپس سوسپانسیونی از باکتری‌های جدا سازی شده به جیره غذایی لاروها اضافه شد. مجموعه سریال رقتى از عصاره سیر با نسبت‌های 1:1، 1:2، 1:4، 1:8، 1:16، 1:32 آماده شد سپس از هر رقت، 50 میکرولیتر به هر چاهک در پلیت اضافه شد و سوسپانسیون باکتری به آن اضافه شد. قطر هاله عدم‌رشد اندازه‌گیری و نتایج نشان داد که عصاره سیر علیه همه باکتری‌های مورد آزمایش فعالیت ضدمیکروبی دارد. فعالیت ضدمیکروبی سیر وابسته به غلضت بوده و غلظت 816/7 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بیش‌ترین اثر را نشان داد. باکتری‌های Bacillus safensis و Bacillus zhangzhouensis بیش‌ترین و باکتری Serratia marsecesence کم‌ترین حساسیت را نسبت به عصاره آلیسین سیر نشان دادند. بیش‌ترین و کم‌ترین MIC به‌‌ترتیب، مربوط به باکتری Bacillus safensis و Serratia marcescence بود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Evaluation of the Effects of Allicin from Garlic Extract on dominant Gut Bacterial Population of to Larva: Plodia interpunctella and Ephesti kuehniella

نویسندگان [English]

  • Fatemeh Alsadat Hosseini 1
  • Majidi Kazzazi 2
  • Gholam Khodakaramian 3
1 PhD Student, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Bu-Ali Sina. Hamedan, Iran
2 Associate Professor, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Bu-Ali Sina. Hamedan, Iran
3 Professor, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Bu-Ali Sina. Hamedan, Iran
چکیده [English]

Garlic due to its antimicrobial activity, has a high potential in controlling of compatible bacteria in gut of pest insects. Developing the use of these compounds can be effective in plant pest management. In this study, the effect of Allicin from garlic extract on reducing the population of compatible bacteria of two moths larva Plodia interpunctella and Ephesti kuehniella gut was investigated. Initially, the two pests were bred in sufficient numbers. The Larva were used to isolation of guts bacteria. The bacteria were isolated and grouped based on phenotypic characteristics and comparison of protein electrophoresis pattern. Larvae were fed with feed containing tetracycline for three days to minimize guts bacteria, than a suspension of isolated bacteria was added to the larva diet. A series of dilutions of garlic extract were prepared with ratios of 1:1, 1:2, 1:4, 1:8, 1:16, 1:32, then 50 microliters of each dilution was added to each well in the plate and the bacterial suspension added to it. The growth inhibition zone diameter was measured and the results showed that garlic extract has antimicrobial activity against all bacteria. Antimicrobial activity of garlic was dependent on concentration and the highest activity was observed in7.816 mg/ml concentration. Bacillus safensis and Bacillus zhangzhouensis showed the highest and Serratia marsecesence showed the lowest susceptibility to allicin garlic extract. The highest and lowest MIC were related to Bacillus safensis and Serratia marcescence respectively

کلیدواژه‌ها [English]

  • Antimicrobial activity
  • Simbiosis bacteria of insect's gut
  • Storage pests