مقاومت القایی در میوه سیب توسط Bacillus cereus برای کنترل پوسیدگی قهوه‌ای ناشی از Monilinia laxa

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

2 دانشیار، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

3 استاد، گروه گیاه‎پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

4 استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

10.22084/ab.2023.27048.1483

چکیده

پوسیدگی قهوه‏ای ناشی از گونه‌های Monilinia منجر به تلفات قابل‌توجهی قبل و پس از برداشت روی درختان میوه هسته‌دار و دانه‌دار می‏شود. در مطالعه قبلی خود، با موفقیت یک‌سویه بیوکنترل باکتری، Bacillus cereus AP13 را شناسایی کردیم که می‌تواند برای کنترل پوسیدگی قهوه‌ای مورداستفاده قرار گیرد. در این تحقیق میزان تغییرات برخی ترکیبات دفاعی ازجمله آنزیم گایاکول‏پراکسیداز، پلی‏فنل‏اکسیداز، کاتالاز، پراکسید هیدروژن و مالون دی‌آلدئید در میوه سیب پـس از مایه‌زنی بـا یـک جدایـه آنتاگونیـست بـاکتری Bacillus cereus و قـارچ بیمارگر Monilinia laxa موردبررسی ‏قرار گرفت. تیمار میوه سیب با B. cereus منجر به کاهش تنش اکسیداتیو ناشی از M. laxa و تولید پراکسید هیدروژن شد. علاوه‌‌بر این، استفاده از B. cereus در میوه سیب باعث افزایش قابل‌توجهی در فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی مربوطه شد. به‌طورکلی، نتایج پژوهش حاضر، مکانیسم پیشنهادی Bacillus cereus را در کنترل M. laxa از طریق تنظیم سطوح پراکسید هیدروژن و فعال‌سازی سیستم آنتی‌اکسیدانی آنزیمی، تأیید کرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Induced Resistance in Apple Fruit by Bacillus cereus to Control Brown Rot Caused by Monilinia laxa

نویسندگان [English]

  • Fatemeh Derikvand 1
  • Eidi Bazgir 2
  • Mustafa Darvish Nia 3
  • Hossein Mirzaei najafgholi 4
1 PhD Student in Plant Pathology, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran
2 Associate Professor, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran
3 Professor, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran
4 Assistant Professor, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran
چکیده [English]

Brown rot caused by Monilinia species causes significant pre- and post-harvest losses on stone and seed fruit trees. In our previous study, we successfully identified a bacterial biocontrol strain, Bacillus cereus AP13, which can be used to control brown rot. In this research, the amount of changes in some defense compounds such as guaiacol peroxidase, polyphenol oxidase, catalase, hydrogen peroxide and malondialdehyde in apple fruit after inoculation with an antagonistic isolate of Bacillus cereus and the pathogenic fungus Monilinia laxa was investigated. Treatment of apple fruit with B. cereus led to reduction of oxidative stress caused by M. laxa and production of hydrogen peroxide. In addition, the use of B. cereus in apple fruit caused a significant increase in the activity of the corresponding antioxidant enzymes. In general, the results of the present study confirmed the proposed mechanism of Bacillus cereus in controlling M. laxa through the regulation of hydrogen peroxide levels and the activation of the enzymatic antioxidant system.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Apple
  • Resistance induction
  • Disease defense
  • Hydrogen peroxide
  • Malondialdehyde